Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

A tánc mindenkié

2016. március 5. 14:58
Az ötödik alkalommal megrendezett Connector Táncfesztivál ma és holnap várja azokat, akik szeretnének közelebb kerülni a tánc kultúrájához, vagy csak laikusként szeretnék élvezni a látványos és változatos produkciókat.

A Connector Táncfesztivál elsődleges célja, hogy érintkezésbe hozzon olyan táncstílusokat, amelyek egyébként ritkán találkoznak. A táncművészet komplex elegyét kívánja összehozni, összekapcsolni, ezáltal a táncosokat és koreográfusokat is.

Bár a fesztivál verseny formájában kerül megrendezésre, a szervezők álma az, hogy a megmérettetés mellett a program hosszútávon olyan nemzetközi fórummá nője ki magát, amely a lehető legtöbb táncstílus képviseletét teszi lehetővé – amatőrök, hobbi-, illetve profi táncosok számára egyaránt, hiszen a szervezők hitvallása szerint a tánc mindenkié.

A fesztivál elkötelezetten terjeszti a mozgás, a tánc szeretetét, és az egészségre nevelő voltát, hiszen olyan művészeti ágról van szó, mely nem csupán a lelket, de a testet és a jellemet is neveli.

A tervezők hosszútávú terveik közé tűzték ki egy országos, majd nemzetközi együttműködés és szövetség alapítását, amely szintén a táncművészet népszerűsítését tűzi célul zászlajára.

A pontozóbírói csapat elnöke:
Lakatos János
Az V. Connector táncfesztivál döntnökei:
Berta Orsolya, Szabó Bence
A pontozóbírói csapat:
Boros Gyevi Mária, Csaba Árpád, Gajárszki Márton, Győrffy Katalin, Koronczai Zsófia, Hergenrőder Jácint, Lex Alexandra, Ramasz László és Radnóti Mária
A Connector 2016 arca:
Haniberger Nikoletta
A Connector rajz-és fotópályázat nyertese fotó kategóriában:
Dani Naómi
A Connector rajz-és fotópályázat nyertese rajz kategóriában:
Szilágyi Bettina
A Közönségdíjas pályamű kategória nyertese:
Serfőző Hanga

Az esemény fővédnökeként jelen lévő Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjében megköszönte a szervezőknek, hogy a fesztivál idén is megvalósulhatott, a program ugyanis már beírta magát városunk kulturális programkínálatába. Az alpolgármester szerint a tánc nem csak arra ad remek lehetőséget, hogy egészségünket megőrizzük, hanem arra is, hogy barátságokat teremtsünk.

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.