Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Csapadék, szél, hidegfront

2016. március 6. 10:44
Hogy indul a hét?

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint hétfőn hidegfront felhőzete lesz felettünk, ismétlődő eső, zápor főként a nap első felében valószínű. Mérsékelt északnyugati szél fúj, hétfőn a hőmérséklet 4°C és 6°C között alakul. A jövő hét a hidegfrontok hete lesz, többször esőkkel, a hét második felében tartósan szeles, változékony idővel. Számottevő lehűlésre továbbra sem kell készülnünk, egy-egy szélcsendesebb reggelen lehet gyenge fagy, de ezek a frontok enyhe, óceáni erdetű légtömeget hoznak, így csak a hőérzetünk lesz kellemetlen.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai jelentése szerint a Dunántúlon hidegfronti hatás várható. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Görcsös panaszok jelentkezhetnek. Ingadozhat a vérnyomás. A hosszabbá váló reakcióidő a közlekedésben is veszélyforrás lehet.

LEVEGŐ ÉS POLLEN

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint a levegő minősége Veszprémben megfelelő. A meteorológiai előrejelzés alapján a város levegő-egészségügyi helyzetében holnap reggelig lényeges változás nem várható.

Megyénkben az éger koncentrációja nagyon magas, a ciprusfélék/tiszafafélék koncentrációja magas.

BALATON

A Balaton vízállása Siófoknál 133 cm, ez 23 centivel magasabb a szabályozási határértéknél. A jövő hétre várható csapadék miatt nem várható a helyzet javulása.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.