Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Legyőzték a kishitűséget

2016. március 9. 18:12
A Petőfi Sándor veszprémi látogatásának emléket állító tábla megkoszorúzásával elkezdődtek az önkormányzat március 15-i megemlékezései.

Szerda délután Némedi Lajos alpolgármester mondott ünnepi beszédet a Mackó cukrászda homlokzatán található emléktáblánál. A politikus kijelentette, hogy március 15. kiemelkedik ünnepeink közül.

Némedi LajosNémedi Lajos

Az 1848-as forradalom helytállására a mai napig büszkék lehetünk, a márciusi ifjak szembeszálltak a kishitűséggel, erőfeszítéseiknek köszönhetően fogadták el azokat az áprilisi törvényeket, amik a rendiség felszámolásával lerakták a majdani szabad, polgári Magyarország alapjait.

Marosvölgyi GergőMarosvölgyi Gergő

Elődeink tudták, hogy minden véleménykülönbség ellenére vannak olyan alapvető célok, amikért össze kell fogni – emlékeztetett az alpolgármester, aki hozzátette: kevés nemzet szenvedett annyit a szabadságért, mint a magyarok; ezért is kell büszkének lennünk a reformkor és a forradalom ismert és ismeretlen nagyjaira.

A megemlékezésen Marosvölgyi Gergő szavalta el a költő egyik versét, mielőtt a jelenlévők elhelyezték az önkormányzat, az intézmények és a civil szervezetek koszorúit az emlékműnél.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. ma 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. tegnap 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. tegnap 13:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.