Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Legyőzték a kishitűséget

2016. március 9. 18:12
A Petőfi Sándor veszprémi látogatásának emléket állító tábla megkoszorúzásával elkezdődtek az önkormányzat március 15-i megemlékezései.

Szerda délután Némedi Lajos alpolgármester mondott ünnepi beszédet a Mackó cukrászda homlokzatán található emléktáblánál. A politikus kijelentette, hogy március 15. kiemelkedik ünnepeink közül.

Némedi LajosNémedi Lajos

Az 1848-as forradalom helytállására a mai napig büszkék lehetünk, a márciusi ifjak szembeszálltak a kishitűséggel, erőfeszítéseiknek köszönhetően fogadták el azokat az áprilisi törvényeket, amik a rendiség felszámolásával lerakták a majdani szabad, polgári Magyarország alapjait.

Marosvölgyi GergőMarosvölgyi Gergő

Elődeink tudták, hogy minden véleménykülönbség ellenére vannak olyan alapvető célok, amikért össze kell fogni – emlékeztetett az alpolgármester, aki hozzátette: kevés nemzet szenvedett annyit a szabadságért, mint a magyarok; ezért is kell büszkének lennünk a reformkor és a forradalom ismert és ismeretlen nagyjaira.

A megemlékezésen Marosvölgyi Gergő szavalta el a költő egyik versét, mielőtt a jelenlévők elhelyezték az önkormányzat, az intézmények és a civil szervezetek koszorúit az emlékműnél.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Jazzfesztivál novemberben! Jazzfesztivál novemberben! Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. ma 12:59 Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Európa Kulturális Fővárosa Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Dubrovnikban többek közt a Trónok harca miatt korlátozták az óvárosba a belépést. Tartuban pedig van egy hónap, amikor majdnem féláron lehet étterembe menni. Érdekes turisztikai megoldásokkal találkoztunk, amikor a két város vezetőivel interjúztunk veszprémi látogatásuk alkalmával. ma 11:53 “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” irodalom “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” Varga Richárd, az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserének neve a legtöbb olvasónak ismerősen csenghet: sokan a slam poetry kiváló művelőjeként ismerték meg, sokan nagyszerű tanárként, vannak, akik a Godot Workshop frontembereként, és sokan költőként. Most elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserét kérdeztük arról, megmaradnak-e a nevéhez is köthető nagyobb fesztiválok, mint például a Holtszezon, de költő énjének is feltettünk néhány kérdést, hiszen a közelmúltban verses kötete jelent meg… tegnap 16:28 Tegyük mámorossá az életet! Tegyük mámorossá az életet! A mód szinte majdnem mindegy, a lényeg, hogy ne féljünk megmerítkezni abban a boldogságban, amit egy elsőre szokatlan, mégis frissességet adó dolog hozhat az életünkben. Például az ékszerek. Erről szól a Művészetek Háza legfrissebb kiállítása. 2023. szeptember 24. 16:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.