Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közeledik a tavasz

2016. március 12. 10:56
Mi vár ránk vasárnap?

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint vasárnap felhőátvonulások teszik mozgalmassá az égképet, élénk északias szél rontja a hőérzetet. Vasárnap reggel és este 5°C, délután 10°C környékén alakul a levegő hőmérséklete. Hétfőn és kedden a sok napsütés ellenére pár fokkal tovább gyengül a nappali felmelegedés, nem éri el a 10°C-ot délután, hajnalonta gyenge fagy kialakulhat. Szerdától a hét végéig egy anticiklon hatására elkerülik térségünket a változékony időt okozó légköri frontok. Sok napsütés, emelkedő hőmérséklet, igazán szép tavaszi idő valószínű vasárnapig.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai jelentése szerint klasszikus értelemben vett fronthatásra nem kell számítanunk. A sok gomolyfelhő ellenére a hőmérséklet a tavaszt idézi a hét utolsó napján is, azonban sokfelé tartósan erős szélre számíthatunk, amelynek következtében néhány fokkal hidegebbnek érezhetjük a levegőt. Jól megválasztott ruházattal elkerülhetjük a tavasszal oly gyakori megfázást; de emellett nem árt, ha immunrendszerünk védelméről is fokozottabban gondoskodunk megfelelő táplálkozással és vitaminbevitellel. A szeles időnek pozitív hozadéka, hogy a légszennyezettség minimális lesz, viszont a korai virágzású fák (kőris, nyár, ciprus- és a tiszafafélék) virágpora már nagyobb mennyiségben megjelenik a levegőben.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprém levegője megfelelő minőségű. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján várhatóan határérték alatt marad a légszennyező anyagok koncentrációja.

A pollenhelyzetről: megyénkben az éger, a ciprus- és a tiszafafélék koncentrációja magas.

BALATON

A Balaton vízállása Siófoknál 132 cm, ami 22 centivel magasabb a szabályozási határértéknél (110 cm).

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.