Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tavasz érkezik a hármas vágányra

2016. március 15. 13:33
Végre kapunk egy kis napsütést is!

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szerdán változóan felhős égre tekinthetünk fel. A várhatóan fagyos reggelt követően 10°C körül alakul a nappali hőmérséklet, szerda este 4°C várható. A hét második felétől elkerülik térségünket a változékony időt hozó légköri frontok, jórészt napos, szép kora tavaszi idő vár ránk a jövő hét közepéig.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint hidegfronti hatásra számítsanak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Sokaknál ingadozhat a vérnyomás. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Görcsös panaszok is lehetnek. Hosszabbá válhat a reakcióidő. Az ilyenkor szokásosnál több fokkal hidegebb időre kell készülni, ráadásul főleg a Dunántúlon a sokfelé megerősödő északi, északnyugati szél tovább csökkenti hőérzetünket. Öltözködjünk rétegesen, és gondoskodjunk megfelelő vitaminbevitelről!

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprémben a levegő minősége megfelelő. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján várhatóan kedvezően alakul a légszennyező anyagok koncentrációja, határérték túllépés nem lesz.

Megyénkben az éger és a ciprus- és tiszafafélék koncentrációja magas.

BALATON

A Balaton vízállása Siófoknál 132 cm, ami 22 centivel magasabb a szabályozási határértéknél.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.