Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Itt a tavasz, irány a természet!

2016. március 18. 9:16
Milyen idő vár rnk a hétvégén?

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint szombaton napos és kissé felhősebb időszakok váltakoznak, csapadék nélkül. A mérsékelt északnyugati szelet időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet 4°C-ig csökken hajnalra, délután 10°C körül lesz a maximum.
A folytatásban változóan felhős égre tekinthetünk fel, kedden hidegfront érkezik esővel, pár fokos lehűléssel.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint szombat estig hidegfronti hatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. Hazánk nagy részén szombaton is számítani lehet hosszabb-rövidebb napsütésre, amely jótékonyan hat szervezetünkre, közérzetünkre. Kevés helyen alakulhat ki zápor és csak néhol erősödik meg a szél, így érdemes minél több időt a szabadban tölteni. A viszonylag nagy napi hőingás miatt öltözködjünk rétegesen!

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprémben a levegő minősége megfelelő. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a város kedvező levegő-egészségügyi helyzetében alapvető változás nem várható.

Megyénk levegőjében a ciprus- és tiszafafélék, valamint a nyár koncentrációja magas.

BALATON

A Balaton vízállása Siófoknál 131 cm, ami 21 centivel magasabb a szabályozási határértéknél. A tó vize Csopaknál 6 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.