Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Szél, eső, tavaszias hőmérséklet

2016. március 20. 8:57
Így indul a hét.

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint a jövő hét időjárását a változékonyság jellemzi. Kedden hidegfront hozhat esőt, szerdán, csütörtökön a szél lesz a meghatározó időjárási elem. Közben kellemes tavaszi hőmérsékleteket mérhetünk, a fagymentes reggeleket követően minden nap eléri, vagy kevéssel meg is haladja a délutáni hőmérséklet a 10°C-ot.

KÖZÉLET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint a hétfő hajnalban érkező hidegfront miatt az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges, amit igencsak megnehezít az erősebben jelentkező álmosságérzet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprémben a levegő minősége megfelelő. A meteorológiai előrejelzés alapján a város levegő-egészségügyi helyzetében lényeges változás nem várható.

Megyénk levegőjében a ciprus- és tiszafafélék valamint a nyár koncentrációja magas.

BALATON

A Balaton vízállása továbbra is nagyon magas, Siófoknál 130 cm, ami 20 centivel magasabb a szabályozási határértéknél.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.