Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Egynapos visszaesés szombaton

2016. március 31. 16:28
Vasárnaptól folytatódik majd a felmelegedés.

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu veszprémi előrejelzése szerint pénteken szűrt napsütés jellemzi az égképet. A mérsékelt délnyugati szelet időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet reggel mindössze 12°C-ig csökken, a maximum 22°C körül lesz. Szombatra hidegfront érkezik, átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de csak jelentéktelen csapadék alakulhat ki. Visszaesik a hőmérséklet 15°C körül ígérkezik a maximum. Vasárnaptól sok napsütésütés, erősödő nappali felmelegedés vár ránk.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai mérése szerint pénteken a nap második felében egy hidegfront érinti a Kárpát-medencét észak felől, előtte azonban továbbra is intenzív melegedés zajlik a légkör minden rétegében. Ezért a melegfrontra érzékenyeket terheli meg elsősorban az időjárás, náluk a fejfájás, migrén hátterében légköri okok is meghúzódhatnak. Fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek lehetnek az átlagosnál, vérnyomásuk is ingadozhat.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprémben a levegő minősége megfelelő. A meteorológiai előrejelzés alapján a város levegő-egészségügyi helyzetében lényeges változás nem várható.

Az OMSZ szerint az elkövetkező napokban a pollenterhelés erősödésére lehet számítani. Várhatóan országszerte elindul a nyír pollenszórása, pollenkoncentrációja a déli-délnyugati országrészen már a magas-nagyon magas szintet is elérheti. A nyárfa, a juhar, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a gyertyán pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A kőris és a fűz virágporának mennyisége általában alacsony-közepes, a mogyoróé, az égeré és a szilfáé várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint pénteken a kezdetben megélénlülő délnyugati szél egy hidegfront hatására délutántól északnyugatira fordul és felerősödik. Napközben megnövekszik a felhőzet és egy-egy zápor kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 20 fok körül alakul.

A vízállás Siófoknál 128 cm, a víz hőmérséklete Csopaknál 12 fok.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.