Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jövő hétre kora nyárias hőmérséklet várható

2016. április 1. 8:48

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szombaton a délelőtti órákban borult égre tekinthetünk fel, délután már azonban csökken a felhőzet, néhány órára kisüt a nap. Említésre méltó csapadék nem várható, de jelentékt elen eső, rövid zápor nem zárható ki teljesen. Mérsékelt keleti szél fúj. A hőmérséklet reggel 7°C-ig csökken, a maximum 13°C körül ígérkezik. Vasárnaptól ismét melegszik az idő, sokat süt a nap, de nem lesz teljesen zavartalan. A jövő hét közepére a maximumok megközelíthetik a 25°C-ot.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint a hazánk fölött éjszaka átrobogó hidegfront kelet felé hagyta el térségünk, mögötte a délelőtti órákban még hideg levegő érkezik fölénk, emiatt akkor még a hidegfronti hatásra érzékenyeket viselheti meg az időjárás. Csökken szervezetünk energiaforgalma, anyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le. A délutáni órákban fronthatással már nem kell számolni, de a légkör magasabb szintjein több fokos melegedés kezdődik, emiatt többeknél jelentkezhetnek a melegfronti hatáshoz hasonló tünetek. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprémben a levegő minősége megfelelő. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján várhatóan határérték alatt marad a légszennyező anyagok koncentrációja.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint átmeneti mérséklődést követően a szél fokozatosan mindenhol északnyugatira, északira fordul, és ismételten kialakulhatnak erős, átmenetileg viharos (50-70 km/h) széllökések. Gyakran lesz erősen felhős az ég, leginkább szűrt napsütésre van kilátás. A délutáni órákban egy-egy zápor nem zárható ki.

  • Balaton nyugati medence: a másodfokú viharjelzés érvényes
  • Balaton középső medence: a másodfokú viharjelzés érvényes
  • Balaton keleti medence: a másodfokú viharjelzés érvényes

A Balaton vízállása Siófoknál 133 cm, hőmérséklete Csopaknál 12 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.