Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Vasárnaptól itt a tavasz!

2016. április 2. 14:10

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint vasárnap visszatér a kellemes napos, tavaszi idő. Reggel ugyan hűvös lesz, 5°C környékére hűl a levegő, de délután már 20°C feletti hőmérséklet valószínű, este 15°C várható. A jövő héten csütörtökig igazán szép, meleg tavaszi idő vár ránk, az időszak vége felé 25°C körüli délutáni maximum értékekkel. Péntektől több hullámban hidegfrontok által szállított hűvös levegő árasztja el térségünket, szeles, hűvös, esős idő a legvalószínűbb forgatókönyv.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint vasárnap fronthatással már nem kell számolni, de a légkör magasabb szintjein több fokos melegedés kezdődik, emiatt többeknél jelentkezhetnek a melegfronti hatáshoz hasonló tünetek. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprém levegője megfelelő minőségű. A meteorológiai előrejelzés alapján a város levegő-egészségügyi helyzetében lényeges változás nem várható.

Az OMSZ pollenjelentése szerint az elkövetkező napokban a pollenterhelés erősödésére lehet számítani. Várhatóan országszerte elindul a nyír pollenszórása, pollenkoncentrációja a déli-délnyugati országrészen már a magas-nagyon magas szintet is elérheti. A nyárfa, a juhar, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a gyertyán pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A kőris és a fűz virágporának mennyisége általában alacsony-közepes, a mogyoróé, az égeré és a szilfáé várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint többnyire mérsékelt (15-25 km/h) délkeleties szél gyakran megélénkül (25-40 km/h), a Balaton nyugati medencéjében némi eséllyel egy-egy 40 km/h-t kissé meghaladó lökés is kialakulhat. Estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. Fokozatosan tovább csökken a felhőzet, délután már hosszabb napos időszakokra számíthatunk. Csapadék nem valószínű.

A tó vízállása Siófoknál 125 cm, a vízhőmérséklet Csopaknál 11 fok.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.