Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Szép napok jönnek

2016. április 3. 15:23
Töltsön minél több időt a szabadban!

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint hétfőn picit tovább melegszik az idő, a délnyugati szelet egy-egy élénk széllökés is kíséri. Hétfő reggel 10°C, délután 22°C, este 16°C körül alakul a levegő hőmérséklete. A jövő héten csütörtökig igazán szép, meleg tavaszi idő vár ránk, az időszak vége felé 25°C körüli délutáni maximum értékekkel. Péntektől több hullámban hidegfrontok által szállított hűvös levegő árasztja el térségünket, szeles, hűvös, esős idő a legvalószínűbb forgatókönyv.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint front nem éri el térségünket, de a légkör magasabb szintjein több fokos melegedés várható. A melegfront jellegű hatás miatt sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás, csökkenhet a koncentráló képesség. A sok napsütés jót tesz közérzetünknek. Érdemes minél több időt a szabadban tölteni. A viszonylag nagy napi hőingás miatt öltözzünk rétegesen!

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprémben a levegő minősége megfelelő. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján, a mai napon várhatóan határérték alatt marad a légszennyező anyagok koncentrációja.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint a gyenge, mérsékelt (5-20 km/h), keleties (ÉK-K-DK) szél délután (legkésőbb a Balaton keleti medencéjében) határozottabban délkeleti,déli irányúvá válik és kissé megélénkülhet (25-30 km/h, néhol 35 km/h). Derült (felhőtlen) idő várható, csapadék nélkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 22 fok körül alakul. Késő este 12,13 fok valószínű.

A tó vízszintje Siófoknál 125 cm, hőmérséklete Csopaknál 12 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.