Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csak a szél zavarja meg a kora nyári meleget

2016. április 4. 15:11

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint kedden is alapvetően napos, száraz idő vár ránk, élénk délnyugati széllel. Kedden reggel 10°C, délután 24°C, este 16°C körül alakul a levegő hőmérséklete. Csütörtökig nem kell változásra számítanunk, marad a meleg, tavaszi idő. Pénteken egy hidegfront okozhat felhős esős, záporokkal tarkított időt. A hétvége változóan felhős-napos időt tartogat, sok éves átlagnak megfeleő, kellemesnek mondható hőmérsékleti értékekkel.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint front nem éri el térségünket, de a magasban továbbra is meleg levegő érkezik fölénk, és ez melegfront jellegű hatást válthat ki. Emiatt sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás, csökkenhet a koncentráló képesség. A sok napsütés jót tesz közérzetünknek. Érdemes minél több időt a szabadban tölteni. A nagy napi hőingás miatt öltözzünk rétegesen!

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprémben a levegő minősége megfelelő. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján, a mai napon várhatóan határérték alatt marad a légszennyező anyagok koncentrációja.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint a megélénkülő (25-40 km/h) délnyugati szelet többfelé kísérhetik erős (40-50km/h ) széllökések, melyek estére jelentősen ritkulnak, vagy szünetelhetnek is. A Balatonnál azonban délután egy-egy viharos közeli széllökés is előfordulhat (>55 km/h). A napsütést délután átmenetileg vastagabb fátyolfelhők is szűrhetik. Csapadék nem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 fok körül alakul. Késő este 15-17 fok közé hűl a levegő.

Hétfő délután a Balaton mindhárom medencéjében másodfokú viharjelzés van érvényben.

A tó vízállása Siófoknál 127 cm, hőmérséklete Csopaknál 14 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.