Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az LMP a termőföld-népszavazás mellett

2016. április 6. 11:26
A földtörvény mellett az oktatással is foglalkozik az LMP: Gerstmár Ferenc az iskolák önkormányzati fenntartása érdekében nyújtott be indítványt.

Erről Sallai R. Benedek, a párt országgyűlési képviselője és Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő számolt be kedden veszprémi sajtótájékoztatójukon. Elmondták: az LMP támogatja a Gőgös Zoltán által kezdeményezett népszavazást, és aktívan bekapcsolódik a kiíráshoz szükséges aláírások összegyűjtésébe itt Veszprém megyében is.

A Gőgös által benyújtott kérdés így hangzik:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról?"

A zöldpárti politikusok szerint a "népszavazás azért is különösen fontos, mert a kormány láthatóan vérszemet kapott az őszi árverések során, és már nem csak az állami termőföldeket akarja egyre nagyobb mértékben kijátszani a gazdasági hátországnak, de szemet vetett a védett területekre és az erdőkre is. Amennyiben a népszavazással nem sikerül gátat vetni a földrablásnak, az hosszú évtizedekre hűbéri sorba taszíthatja a valódi gazdálkodókat és végletessé teheti a magyar vidék leszakadását."

Gerstmár Ferenc arról is beszámolt, hogy indítványt nyújtott be a polgármesterhez a közoktatási intézmények fenntartásával kapcsolatban. Ebben azt fogalmazta meg, hogy

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése nyilvánítsa ki szándékát a közigazgatási területén lévő köznevelési intézmények fenntartására.

Indoklása szerint az önkormányzat ezzel oktatási intézményei "fenntartási hagyományainak újjáélesztése, a helyi demokrácia erősítése, a hatékonyabb oktatásszervezés megvalósítása érdekében egyértelműen kifejezi akaratát, hogy újra iskolafenntartó város kíván lenni. "

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.