Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Megint csak a hétvége időjárása lesz vállalhatatlan

2016. április 6. 16:00
A tavasz megint csak néhány napra, pont a hétvégére tűnik el, mintha direkt ki akarna szúrni velünk.

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint csütörtökön változóan felhős égre tekinthetünk fel, csapadék egyelőre nem valószínű. Általában mérsékelt marad az északkeleti szél. A hőmérséklet reggel 10°C-ig csökken, a maximum 22°C közelében lesz.
Pénteken hidegfront érkezik esővel, záporesővel, megerősödő széllel. Szombaton már csak 10°C körül ígérkezik a délutáni hőmérséklet. Vasárnap még hűvös lesz, hétfőtől várható ismét barátságosabb időjárás.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Hazánk nagy részén több órás napsütés, az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb tavaszi idő várható, érdemes minél több időt a szabadban tölteni.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprém levegője megfelelő minőségű. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a város kedvező levegő-egészségügyi helyzetének komolyabb változása nem várható.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint az északnyugati szelet többször élénk (25-40), alkalmanként erős (40-50 km/h) lökések kísérik, majd nyugat felől kezdődően fokozatos mérséklődés valószínű. A napsütés mellett fátyolfelhőkre és kevés gomolyfelhőre lehet számítani. Csapadék nem várható. Estére vastagabb fátyolfelhők érkeznek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 23 fok körül alakul, késő este ~15 fok köré hűl a levegő.

Szerda délután a Balaton mindhárom medencéjére az elsőfokú viharjelzés érvényes.

A tó vízállása Siófoknál 125 cm, hőmérséklete Csopaknál 13 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.