Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Szürke hétvége

2016. április 9. 7:50
Hétfőtől várható javulás az időjárásban.

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szombaton borult égre tekinthetünk fel, napközben ismétlődő esőre, záporokra számíthatunk, számottevő mennyiégű csapadék azonban nem valószínű. A mérsékelt északnyugati szelet egy-egy élénk széllökés kíséri, ezért a délutáni 10°C körüli maximum éréket jóval hűvösebbnek érezhetjük.

Vasárnap is a felettünk elhelyezkedő hullámzó frontrendszer határozza meg időjárásunkat, borongós, szeles, idő vár ránk, kevés eső is eshet még. Vasárnap egész nap 10°C körüli hőmérséklet várható.

Hétfőtől a jövő hét végéig igazán kellemes, jórészt napos, mérsékelten meleg, tavaszi idő vár ránk. A hétfő reggelt kivéve reggelente is picivel 10°C felett alakul a hőmérséklet, délutánonként pedig 20° és 25°C közötti hőmérsékleti értékek valószínűek.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint hidegfronti hatás várható. Sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, illetve levertség, fáradékonyság. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakcióidő.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprémben a levegő minősége megfelelő. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján ma várhatóan kedvezően alakul a légszennyező anyagok koncentrációja, határérték túllépés nem lesz.

A nyír pollenkoncentrációja továbbra is országszerte elérheti a magas-nagyon magas szintet, a pollenterhelés átmeneti mérséklődésére csak a hétvégén lehet számítani. A gyertyán, a juhar, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A nyárfa, a kőris és a fűz virágpora általában közepes mennyiségben van jelen, bár helyenként elérhetik a magas szintet. Elkezdődött a tölgy, a bükk és a platán pollenszórása, de virágporukból egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A mogyoró, az éger és a szilfa pollenje már csak minimális mennyiségben van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma egyelőre alacsony, de kismértékben emelkedik.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint a többnyire mérsékelt mérsékelt (10-25 km/h) alappal fújó északnyugati szél gyakran megélénkül (25-40 km/h), főként a Balaton nyugati és középső medencéjében megerősödik (40-55 km/h). Továbbra is erősen felhős, borult égre kell számítani. Kisebb (többnyire szemerkélő) eső főként délelőtt valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Balatonnál 11 fok körül alakul.

Szombat reggel a Balaton mindhárom medencéjében az elsőfokú viharjelzés érvényes.

A tó vize Siófoknál 126 cm, hőmérséklete Csopaknál 13°C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.