Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Még egy napig marad a tavasz

2016. április 12. 15:59

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szerdán a napos időszakokat vékony fátyol felhőzet zavarja meg időnként. A mérsékelt délnyugati szelet többször élénk lökések kísérik. A hőmérséklet reggel 8°C-ig csökken, a maximum 21°C körül lesz. Csütörtökön a magasban pár fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk, amely egy sekély ciklont generál, megnövekszik a felhőzet, záporok, zivatarok lesznek. A folytatás változó égképet és kellemesem meleg időt hoz.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint front ugyan nem ér el bennünket, de a magasban zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomás-ingadozás előfordulhat. Ugyanakkor a nappali órák hőmérséklete és a hőérzetünk a komfortos tartományban alakul; s ha tehetjük, a munkanap ellenére is használjuk ki napsütést, tartózkodjunk a szabadban, és kezdjük el természetes módon feltölteni a téli időszakban megcsappant D-vitamin raktárunk feltöltését.

LEVEGŐ

A nyír pollenkoncentrációja mérséklődik, bár még országszerte a közepes-magas tartományban alakul. Fokozódik viszont a platán pollenszórása, az északi-északkeleti területek kivételével virágpora sokfelé magas, sőt esetenként nagyon magas mennyiségben lehet jelen. Elkezdődött a tölgy virágzása is, pollenkoncentrációja a déli-délnyugati országrészen már elérheti a közepes-magas szintet. A bükk, a gyertyán, a juhar, a kőris, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje jellemzően alacsony-közepes koncentrációban van jelen. Elkezdődött a pázsitfűfélék pollenszórása, de virágporukból egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma egyelőre alacsony, de kis mértékben emelkedik.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint a késő délutáni, kora esti órákban a szél a legtöbb helyen északnyugatira fordul és megélénkül ( 25-35 km/h ), átmenetileg erős ( 45 km/h ) széllökések is lehetnek. Esetleges zivatarfelhő környezetében további szélerősödés - akár 55 km/h felett - sem zárható ki. Délután a kezdeti zavartalanul napos időt követően megnövekszik a gomolyfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de késő délutántól a térséget kisebb eséllyel esetleg megközelítheti egy-egy zápor, vagy zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 21 fok körül, a késő esti hőmérséklet 14 fok körül várható.

A tó vize Csopaknál 15 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.