Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felhősödik, eshet is

2016. április 13. 16:51
A melegfronti hatás csütörtökön megszűnik, az arra érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén.

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu szerint csütörtökön egy sekély ciklon húzódik fölénk, többnyire erősen felhős lesz az ég, egy-egy záporeső is előfordulhat, számottevő mennyiségű csapadék nélkül. Az északnyugatira forduló szél fokozatosan megélénkül. A hőmérséklet reggel 11°C körül lesz és csak lassan emelkedik a hőmérő higanyszála, délután is mindössze 15°C-ot mérhetünk. A hétvége változóan felhős égboltot és melegedést hoz. Gyakran fúj élénk délnyugati szél.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint a melegfronti hatás megszűnik, majd hidegfronti hatás várható. Az arra érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabbá válhat a reakció idő.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztálya szerint Veszprém levegőminősége elfogadható. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján, a mai napon várhatóan határérték alatt marad a légszennyező anyagok koncentrációja.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint az eleinte még gyenge, mérsékelt (5-25 km/h), változó irányú szél egyre többfelé délnyugatiasra vált, és megélénkül (25-40 km/h), néhol kissé meg is erősödhet (40-45 km/h). A napsütés mellett délelőtt fátyolfelhőzetre, illetve gomolyfelhők megjelenésére lehet számítani. A Balatonnál csapadék nem valószínű, de Velencei-tó térségében nem lehet kizárni zápor kialakulását.

A Balaton Siófoknál 15, a Velencei-tó Agárdnál 13 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.