Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C

Tavaszünnep a Fricskánál

2016. április 19. 13:28
Fényfestés, Csendes séta, lobogó tüzek, varázslatos panoráma, családi piknik. Csak néhány kulcsszó abból, mire készülhetünk az ITTMOST Egyesület és a Fricska közös, egész napos terasznyitó rendezvényén április 23-án, szombaton.

Már megszokhattuk, hogy sem a Fricska csapata, sem az ITTMOST Egyesület nem tétlenkednek, és mindig előrukkolnak valamilyen rendhagyó eseménnyel. A közösségi összejövetelek, az együttlét élménye, az önfeledt kikapcsolódás, Veszprém páratlan természeti-környezeti adottságainak és a veszprémiek kreativitásának kiaknázása, megmutatása mindkettejük számára fontos – közös kapcsolódási pont tehát bőven akad. Egy-egy kisebb akció erejéig már korábban is együttműködtek, szombatra pedig egész napos rendezvénnyel készülnek.

Az esemény apropóját tulajdonképpen az igazi tavasz beköszönte szolgálta: a Fricska elé ilyenkor kerülnek ki ismét a padok, babzsákok, napozóágyak, a játékok várják, hogy birtokba vegyék őket a gyerekek, elindulnak a szabadtéri programok is. Ennek most szerettek volna egy keretet is adni, így született meg a terasznyitó ötlete a VarázsVeszprém programsorozatba kapcsolva – tudtuk meg a szervezőktől.

A programban elsősorban a hely szellemét szerették volna visszaadni: a Fricska, a Séd patak és a Benedek-hegy által körbeölelt terület nagyszerű adottságait. Veszprém csodás város, ahol rengeteg kreatív energia összpontosul – mondta el Poller Imre, az ITTMOST Egyesület elnöke.

Különleges látvány a Benedek-hegyről: Dj Zöld már tavaly is vetített a Fricska falára Fotó: Kutassy Csaba Különleges látvány a Benedek-hegyről: Dj Zöld már tavaly is vetített a Fricska falára Fotó: Kutassy Csaba

Délelőtt 10 órától kézműves foglalkozásokra várják a gyerekeket, délutántól pedig többek között családi pikniken vehetünk részt, könyvbemutatót tart Németh Szilvia női önismereti, párkapcsolati témákat feszegető regényéről, lesz szakrális körtánc, a szabad téren pedig egy Embermandala – élő mandala produkciót is terveznek, melyre Németh Szilviánál lehet jelentkezni a 06-20/358-8872 számon, vagy emailben (naplanya777@gmail.com).

Kálazi Ági vezetésével Csendes séta indul a Benedek-hegyre, majd ugyanitt, a Varázshegyen egy Csend-ülés is lesz, ahonnan csodás panoráma nyílik az este legnagyobb attrakciójára. Székesfehérvárról érkezik Dj Zöld és a MéhKas Aula, akik közösen fényekkel különböző képeket, motívumokat festenek a Fricska falára. Dj Zöld neve egyébként ismerős lehet a Fricskát kedvelők körében, hiszen rendszeresen lép fel a bisztróban. A vetítés és a zene különlegességét az adja, hogy nem előre eltervezett képeket és dalokat láthatunk, illetve hallhatunk, hanem azt, hogyan inspirálja a hely szelleme a művészeket. Mindehhez tüzes, gyertyás programok társulnak, ami együtt garantáltan lenyűgöző látványt és maradandó élményt nyújt. Aki pedig még bírja az iramot, este 10-től hajnali 2-ig a Fricskában rophatja eklektikus tánczenére.

Hasonló rendezvényekre egyébként valószínűleg a jövőben is számíthatunk. Folyamatosan azon vagyunk, hogy kuriózumnak számító programokat kínáljunk – mint amilyen ez a vetítés vagy egy kertmozi -, és szeretnénk hosszú távú együttműködést is kialakítani az ITTMOST Egyesülettel – árulta el Schönig Márton, a Fricska tulajdonosa.

Bertalan Melinda
további cikkek
Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül kultúra Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül A Művészetek Háza közreműködésével Temesvár, Varsó és Berlin után Veszprémben is kiállítást nyitott Beate Winkler alkotóművész és emberjogi aktivista. A helyspecifikus veszprémi installáció megvalósítása 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa évad keretében indulhatott el.   tegnap 22:01 Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken. 2024. május 3. 17:01 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Különleges versszínházzal készül a Kabóca a hazaszeretet jegyében Kabóca Bábszínház Különleges versszínházzal készül a Kabóca a hazaszeretet jegyében Május 17-én mutatja be a Kabóca Bábszínház az ’édes hazám’ című versszínházi előadását, melynek középpontjában kortárs magyar, közéleti versek állnak, amiben a költők a hazájukhoz való viszonyukat fogalmazzák meg. A veszprémi bábszínház közzétett egy interjút a darab rendezőjével, egyben egyik szereplőjével, Kocsis Pállal, amit az alábbi cikkünkben mi is szemléztünk. tegnap 12:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.