Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Nyugodt idő várható a hét közepén

2016. április 19. 14:45

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szerdán már anticiklon határozza meg időjárásunkat, sokat süt a nap. A mérsékelt északnyugati szelet ismét élénk lökések kísérik. A hőmérséklet a reggeli 6°C-ról délután 15°C-ig emelkedik fel.
A folytatásban tovább mérséklődik a nappali felmelegedés és hűvösek lesznek a hajnalok. A hétvégén az átmeneti melegedést követően frontok teszik változékonnyá időjárásunkat, gyakori esővel.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint időjárási front nem lesz felettünk; a szerdán fölénk áramló száraz és kristálytiszta levegőben erős lesz ugyan a napsütés, de ennek ellenére kissé hűvös marad az idő. A Dunántúlon akár viharos lökésekkel kísért szél a hőérzetet jelentősen ronthatja, ezért figyelünk oda az öltözködésre, mert könnyen megfázhatunk. Tartós, a légkört átmosó esőzés híján a pollenkoncentráció emelkedése valószínű.

POLLEN

A platán már országszerte virágzik, pollenje az elkövetkező napokban sokfelé magas, sőt esetenként nagyon magas mennyiségben lehet jelen. A nyír pollenszórása lecsengőben van, pollenkoncentrációja jellemzően a közepes tartományban alakul, bár még helyenként elérheti a magas szintet. Elkezdődött a tölgy virágzása is, pollenkoncentrációja jellemzően alacsony-közepes, a magas szintet elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészen érheti el. A gyertyán, a dió, a kőris, a fűz, az eperfafélék, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje jellemzően alacsony-közepes koncentrációban van jelen, illetve kis mennyiségben a bükk, az ostorfa és a juhar pollenszemei is előfordulnak. Elkezdődött a pázsitfűfélék pollenszórása is, de virágporuk egyelőre csak minimális koncentrációt ér el. Jelentős mennyiségben van jelen az újonnan megjelent komlógyertyán (Ostrya carpinifolia) erősen allergén pollenje a levegőben. Ezúton is felhívjuk a lakosság, illetve a kerttervezők, kertészeti szakemberek figyelmét, hogy a jövőben lehetőleg kerüljék a faj telepítését. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is jellemzően alacsony.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint az északi, északnyugati szelet gyakran élénk (25-35 km/h), időnként erős (40-55 km/h) lökések kísérhetik. Főként a Balaton nyugati felében egyes lökések elérhetik a viharos (55-65 km/h) fokozatot is. A változóan felhős ég mellett több órás napsütés várható, csak jelentéktelen csapadék alakulhat ki.

A víz hőmérséklete Csopaknál 14°C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.