Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Élvezzük ki a napsütést, a héten már csak holnap jut belőle

2016. április 20. 15:48

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint csütörtökön szinte felhőtlen égre tekinthetünk fel. Mérsékelt északnyugati, délutántól délnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 4°C-ig csökken, a legmelegebb órákban 15°C-ot mérhetünk. Pénteken fokozatosan megvastagszik a felhőzet, a hétvégén pedig már esőre is számíthatunk.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint az öltözködésünkre érdemes külön figyelmet fordítanunk, mert ebben az időszakban könnyen meghűlhetünk. Érdemes reggel olyan vastagabb ruházatot felhúzni, amelyet napközben könnyedén levethetünk, hiszen az erős áprilisi napsütésben és a szélmentes időben a ténylegesnél is melegebbnek érezhetjük délután a levegőt. A napfény pozitívan hat közérzetünkre; ha tehetjük, legalább rövid időre vegyünk napfürdőt, ezáltal is serkentve szervezetünket a D-vitamin előállítására. Ugyanakkor az érzékeny, nagyon világos bőrűek már az áprilisi napsütésben is leéghetnek, ezért a hosszabb ideig a direkt napfényben tartózkodók a bőrük védelméről is gondoskodjanak.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint a mérsékelt, a déli part közelében élénk (10-25 km/h, 35 km/h) alapszelet élénk, időnként erős (40-50 km/h) lökések kísérik. Estétől a szél jelentős mérséklődésére lehet számítani (a szélmaximum 40 km/h alá csökken). Általában gyengén felhős, napos idő valószínű, napközben is csak kevés gomolyfelhő képződik. Csapadék nem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet délután 14, 15 fok körül valószínű. Késő estére 10 fok köré hűl a levegő.

A víz hőmérséklete Csopaknál 15 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.