Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kellemetlen hétvége jön

2016. április 22. 17:39

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szombaton többnyire erősen felhős égre tekinthetünk fel, de mellett hosszabb-rövidebb időszakokra a nap is kisüt. Számottevő csapadék nem várható, de a délutáni óráktól kialakulhat gyenge eső, rövid záporeső. A hőmérséklet a reggeli 8°C-ot követően még 18°C közelébe emelkedik. Vasárnap hidegfront érkezik, borult lesz az ég és főként a reggeli, délelőtti órákban számíthatunk esőre. Az erős északnyugati szélben a maximum alig éri el a 10°C-ot. A hűvös idő a jövő hét elején is marad.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint fronthatás egyelőre még nem veszi igénybe szervezetünket. A délkeleti országrészben az ilyenkor szokásosnál magasabban alakul a csúcshőmérséklet, az északnyugati tájakon azonban már gyengül a nappali felmelegedés.

POLLEN

Országszerte elkezdődött a pázsitfűfélék pollenszórása, virágporuk mennyisége jelenleg jellemzően alacsony, de már elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is. Az elkövetkező napokban a tölgy és a virágos kőris pollenkoncentrációja várhatóan a közepes-magas, az eperfaféléké a magas-nagyon magas tartományban alakul. A nyír és a platán pollenszezonja lecsengőben van, pollenkoncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakul, bár még helyenként elérheti a magas szintet. A gyertyán, a dió, a fűz, a bükkés az ostorfa pollenje jellemzően alacsony-közepes koncentrációban van jelen. Megjelentek a fenyőfélék, a csalánfélék, az útifű, valamint a lórom első pollenszemei is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is jellemzően alacsony.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint többnyire gyenge, mérsékelt (5-25 km/h), eleinte többfelé északias, majd éjszaka már mindenütt inkább változó irányú, helyi hatások alakította szél lesz a jellemző, ami estig kissé még megélénkülhet (25-30 km/h). Fátyolfelhőzet, a hajnali órákban már vastagabb középszintű felhőzet takarja az eget, de ebből csak jelentéktelen csapadék alakulhat ki. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet vízpart közelében 11, attól távolabb 8 fok körül alakul.

A reggel még változó irányú szél napközben egyre többfelé déliesre, délnyugatiasra vált, és kissé megélénkülhet. Intenzívebb zápor vagy zivatar környezetében lehet átmeneti szélerősödés. Többnyire erősen felhős égre kell számítani, csak kevés, szűrt napsütés várható. Délelőtt még csak jelentéktelen, kisebb eső fordulhat elő, délután viszont délnyugat felől záporok érhetik el a Balaton térségét. Egy-egy zivatar is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 20 fok körül alakul.

A tó vize Csopaknál 16°C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.