Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Esős, szeles hét következik

2016. április 24. 13:52
A Vmeteo szerint a héten a Bakonyban akár még havazhat is.

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint hétfőn erősen felhős, szeles idő vár ránk számottevő csapadék nélkül. Továbbra is élénk, erős északnyugati szél fúj, hétfő reggel és este 6°C, délután 10°C körül alakul a levegő hőmérséklete. Kedden átmeneti felmelegedés után szerdára virradóan újabb hidegfront érkezik széllel, esővel. Jelentősen lehűl a levegő, a Bakony magasabban fekvő pontjain a hó előfordulása sem kizárt. A csütörtöki átmeneti szünet után pénteken újabb esős, de már enyhébb nap valószínű, a hétvégére számíthatunk javulásra.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint a hidegfronti hatás hétfőn gyengül, fokozatosan megszűnik. Kezdetben azonban a fejfájás, migrén, vérnyomás ingadozás hátterében légköri okok is lehetnek, az ízületi fájdalmak is összefüggésben lehetnek az időjárási folyamatokkal. A front erős lehűlést hozott, a meghűléses betegségek elkerülése miatt fontos a hidegebb időnek megfelelő öltözködés.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprém levegője kifogásolható minőségű magas ózontartalma miatt. A keringési, légzőszervi betegségben szenvedő, főleg időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny személyek esetében a légzőszervi tünetek előfordulásának esélye megnőtt. Intenzív mozgást végző gyermekek és felnőttek, továbbá az említett betegségben szenvedőknél nagyon enyhe légzési tünetek jelentkezhettek.A meteorológiai előrejelzés alapján a város levegő-egészségügyi helyzetében javulás várható.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint északi, északnyugati szél gyakran lesz erős( 30-50 km/h ), többfelé viharos lökésekkel (60-80 km/h). A délután második felében mérséklődik a szél, de még előfordul 60 km/óra feletti széllökés, estétől viszont jellemzően már elmaradnak a viharos lökések. Erősen felhős, illetve borult égre kell számítani, de már legfeljebb helyenként lehet jelentéktelen eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 10 fok körül alakul, késő este 8, 9 fok várható.

A tónál vasárnap délután másodfokú viharjelzés van érvényben.

A víz hőmérséklete Csopaknál 15 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.