Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Átmeneti tavasz kedden

2016. április 25. 8:48
Napsütéssel pihen a természet a szerdai támadás előtt: akkor akár havazhat is a Bakonyban.

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint kedden átmenetileg szárazabb levegő érkezik fölénk, sokat süt a nap. A mérsékelt délnyugati szelet élénk lökések kísérik. A hőmérséklet reggel fagypont közelébe is süllyedhet, délután 14°C lesz. Szerdán hidegfront érkezik megélénkülő széllel, többszöri esővel, a Bakonyban havazás sem kizárt. A folytatásban egyelőre marad a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint front kedd estig nem lesz felettünk, de már néhány fokkal melegebb levegő áramlik térségünk fölé. Emiatt a különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind az utakon, mind a munkában. A minimum és a maximum hőmérséklet is elmarad az ilyenkor szokásostól, jól öltözzünk fel!

POLLEN

A vasárnapi rossz időjárás, a sok zápor az allergiásoknak kedvezőtlen pollenhelyzetnek vetett véget, ugyanakkor lassan kezdődik a következő kellemetlen időszak. Ebben az időszakban a gyepalkotó pázsitfűfélék szórják a pollenjeiket, a parlagfű azonban még messze van ettől. Idén egy új allergén is megjelent a levegőben: a komlógyertyán pollenje. Bár ez a növény Magyarországon nem őshonos, a kertészetileg telepített fák miatt előfordulhatnak miatta tünetek. A fű nyírásával, a kert gondozásával hatékonyan védekezhetnek az allergiások.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály szerint vasárnap óta javult a város levegőjének minősége, ma már megfelelő értéket mértek.

BALATON

A többször élénk, erős (30-55 km/h) északnyugati szél időnként viharossá (55-65 km/h) fokozódhat. Este fokozatosan veszít erejéből a légmozgás, de élénk széllökések továbbra is várhatók. Délelőtt jobbára borult lesz az ég, majd vékonyodni, este szakadozni kezd a felhőzet. Kisebb eső, zápor leginkább a Velencei-tónál valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 11 fok körül alakul, késő este 5,6 fok valószínű.

A Balaton vize Csopaknál 13 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.