Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jön a hidegfront

2016. április 26. 17:23

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szerdán egy ciklonális mező érkezik fölénk, borult lesz az ég felettünk és többször számíthatunk esőre, záporesőre. Az eleinte mérsékelt délnyugati szelet napközben élénk északnyugati váltja. A hőmérséklet reggel 7°C-ig csökken, a maximum 9°C körül ígérkezik. A folytatásban változékony marad az idő, de közben lassan erősödik a nappali felmelegedés.

KÖZÉRZET

AZ OMSZ orvosmeteorológiai jelentése szerint a kezdeti frontmentes idő után szerdán egy nyugat felől érkező erős hidegfront élettani hatásaira kell számítani. A vérnyomás ingadozás mellett az esetleges fejfájás, migrén is összefügghet a légköri folyamatokkal. Gyakoribbá válhatnak, erősödhetnek az ízületi fájdalmak, reumás megbetegedésekkel kapcsolatos panaszok. A hosszabbá váló reakcióidő a közlekedésben is növelheti a balesetveszélyt.

POLLEN

A hétvégén a csapadékos idő csökkentette a pollenterhelést, így az elkövetkező napokban magas koncentrációt várhatóan egyik allergén sem ér el. A pázsitfűfélék, az útifű, valamint a lórom pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően alacsony marad, bár a pázsitfüveké helyenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is. A tölgy, a virágos kőris, valamint az eperfafélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes tartományban alakul. A dió, a fűz, a bükk, valamint a fenyőfélék pollenje jellemzően alacsony koncentrációban van jelen. A nyír, a gyertyán, illetve a platán pollenszezonja gyakorlatilag véget ért, virágporukból már csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.