Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Keddig marad a csapadékos idő

2016. április 28. 7:53

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu veszprémi előrejelzése szerint pénteken ismét hidefront vonul át térségünk felett. Hatására gyakran erősen felhős, vagy borult lesz az ég, eső, zápor várható, az északias irányú szél azonban mérsékelt marad.Péntek reggel 7°C, délután 13°C, este 8°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Szombaton a hűvös reggelt követően nappali gomolyképződés valószínű. A délutánra megvastagodó gomolyfelhőkből egy-egy zápor esetleg előfordulhat, területi viszonylatban a csapadék beválási esélye 20%, gyenge marad a délkeleti szél.
Összességében szép tavaszi idő várható, reggel 2-5°C, délután 15-18°C, este 10°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Vasárnap és hétfőn ismét hidegfront, de talán egy darabig az utolsó határozza meg időjárásunkat. Ez a front is hoz csapadékot, a szél is megélénkül, de komolyabb lehűléstől már nem kell tartanunk.

Keddtől már érezhető lesz a javulás, napos, de kissé szeles idő a legvalószínűbb a jövő hét hátralévő részében. Ebben az időszakban reggelente 10°C, délutánonként 20°C körüli hőmérsékleti értékekre számíthatunk.


KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint melegfronti hatásra számíthatnak az arra érzékenyek. A fokozott feszültségérzés sokaknál fejfájáshoz, elfáradáshoz, álmatlansághoz, a teljesítőképesség csökkenéséhez vezethet. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló képesség, mind a munkában, mind az utakon.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint gyenge vagy mérsékelt (5-20 km/h), többnyire helyi hatások alakította légmozgásra lehet számítani. Többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Kisebb eső, zápor előfordulhat.

A víz Csopaknál 12 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.