Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hűvös, de csapadékmentes hétvége

2016. április 29. 8:51

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szombaton a több órás napsütés mellett kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen, csapadék azonban nem valószínű. Többnyire gyenge marad a szél, csak időnként élénkül meg kissé a légmozgás. A hőmérséklet reggel 6°C-ig csökken, délután a maximum 17°C körül lesz, az esti órákban 11°C várható. Az időjárás semmilyen formában nem akadályozza, hogy rengetegen gyűljünk össze a Veszprém Aréna előtt, hogy a final fourba szurkoljuk kedvenc kézi csapatunkat.

Vasárnap egy mediterrán ciklonnak köszönhetően fokozatosan megvastagszik a felhőzet, de még említésre méltó csapadék nélkül. A jövő hét még kissé hűvösen, ismétlődő esővel indul, csütörtöktől erőteljes melegedéssel érkezik meg a májusi tavasz.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint megszűnik a melegfronti hatás, de az erre érzékenyeknél eleinte még a fokozott feszültségérzés esetleg fejfájáshoz, elfáradáshoz, álmatlansághoz vezethet. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló képesség.

Szombaton térségünkben akár 5.3-as erősségű UV-sugárzás is lehet, a bőrünk 20-30 perc alatt leéghet.

POLLEN

Az elkövetkező napokban, a csapadékos időszak elmúltával, a pollenterhelés valószínűleg ismét emelkedni fog. Várhatóan fokozódik a pázsitfűfélék pollenszórása, virágporuk mennyisége többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. A magas szintet elsősorban a virágos kőris, az eperfafélék, valamint a fenyőfélék pollenkoncentrációja érheti el helyenként. Alacsony-közepes koncentrációban számos további fafaj pollenje előfordul még a levegőben (főként a bükk, a tölgy, a nyír, a fűz, a dió, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje). Az útifű, valamint a lórom virágporából továbbra is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan emelkedik, elérheti a közepes szintet is.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint általában mérsékelt (5-25 km/h) marad a változó irányú, helyi hatások alakította szél. Fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Csapadék nem valószínű.

A víz hőmérséklete Csopaknál 13 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.