Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szeles, esős kedd

2016. május 2. 9:09

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint kedden erősen felhős, borult égre tekinthetünk fel, továbbra is kialakulhat eső, záporeső. A mérsékelt északi szelet időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet reggel 9°C, délután 16°C körül ígérkezik. A folytatásban a felettünk elhelyezkedő ciklon csak lassan távolodik kelet felé, eközben északnyugat felől labilis légtömegek érkeznek. Erősödik a nappali felmelegedés, de közben többször alakulhat ki zápor, zivatar.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint kettős fronthatás várható ugyan, de mégis a melegfrontokra érzékenyeknél jelentkezhetnek inkább az időjárás által kiváltott tünetek, fejfájás, migrén, álmatlanság. Hamarabb elfáradhat a szervezet, emiatt csökken teljesítőképességünk. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.

POLLEN

A hétvégén a pollenterhelés valószínűleg ismét emelkedni fog. Várhatóan fokozódik a pázsitfűfélék pollenszórása, virágporuk mennyisége többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. Bár a tavaszi pollenszezon már lecsengőben van, a virágos kőris, az eperfafélék, valamint a fenyőfélék pollenkoncentrációja még megemelkedhet, és helyenként elérheti a magas szintet is. Alacsony-közepes koncentrációban számos további fafaj pollenje is előfordul még a levegőben (főként a bükk, a tölgy, a nyír, a fűz, a dió, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje). Az útifű, valamint a lórom virágporából továbbra is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan emelkedik, elérheti a közepes szintet is.

LEVEGŐ

A hétvégi kifogásolható ózontartalom hétfőre normalizálódott, Veszprém levegője ismét megfelelő minőségű - derül ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály méréséből. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a légszennyező anyagok koncentrációja továbbra is határérték alatt marad.

BALATON

Kedden a megélénkülő északias szelet délelőtt főként a nyugati medence térségében, délután másutt is kísérhetik erős lökések. Zivatar környezetében viharos lökések is lehetnek. Erősen felhős, vagy borult idő várható. Délelőtt helyenként zápor, délután kelet felől intenzívebb zápor, vagy zivatar is érkezhet a tavakhoz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 16 fok körül alakul.

A tó vize Csopaknál 14 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.