Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
12°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
12°C

Nem kell fronthatással számolnunk

2016. május 5. 10:50

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint pénteken sokat süt a nap, de mellette gomolyfelhők is megjelennek az égen, csapadék nélkül. Mérsékelt északkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel 11°C-ig csökken, délután 20°C körül lesz a maximum. Szombaton is a napsütés lesz túlsúlyban, vasárnap azonban ismét nagyobb eséllyel alakulnak ki záporok, zivatarok. A jövő hét első felében a csapadék valószínűsége mellett tovább erősödik a nappali felmelegedés.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. Ha az egészségi állapotban mégis különféle panaszok, illetőleg működési rendellenességek jelentkeznek, amelyek most nem írhatók az időjárás számlájára, érdemes háziorvoshoz fordulni, és akár szakorvosi kivizsgálást kérni indokolt esetben. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre.

Pénteken az UV-B sugárzás az 5.6 szintet is elérheti, bőrünk 20-30 perc alatt leéghet.

POLLEN

Az átmeneti száraz időszakokban elsősorban a pázsitfűfélék pollenszórása erősödhet, virágporuk koncentrációja több helyen is elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is. A tölgy, a virágos kőris, az eperfafélék, valamint a fenyőfélék pollenkoncentrációja jelenleg jellemzően közepes, esetenként azonban elérheti a magas szintet. Alacsony, néhol közepes mennyiségben van jelen számos további fafaj virágpora is – főként a bükké, a nyíré, a dióé, valamint a ciprus- és tiszafaféléké. A nyári gyomok közül az útifű, valamint a lórom pollenjéből továbbra is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák mennyisége megemelkedhet – többfelé a közepes, magas szintet is elérheti.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.