Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
22°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
22°C

Változékony időjárás jövő héten

2016. május 8. 11:21

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint hétfőn is folytatódik a jórészt napos, száraz idő. A délutáni gomolyképződésből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. Gyenge marad a légmozgás, hétfő reggel 10°C, délután 22°C, este 15°C várható.

A jövő hét további napjain változékony, délutánonként záporokkal tarkított, mérsékelten meleg, tavaszi idő vár ránk. Csütörtöktől vastagabb felhők érkezhetnek, még pénteken is számíthatunk esőre. A hétvége időjárása hidegfrontot, szeles időt ígér.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint légköri front nem éri el a Kárpát-medencét, a magasban viszont továbbra is egy hideg légörvény lesz felettünk. A fokozottan érzékenyeknél ezért a hidegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek. Néhányunknál előfordulhat vérnyomás-ingadozás, fejfájás, migrén, illetve szédülés. Hosszabb lehet a reakcióidő.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprém levegője kifogásolható minőségű annak magas ózontartalma miatt. A keringési, légzőszervi betegségben szenvedők, főleg időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny személyek esetében a légzőszervi tünetek előfordulásának esélye megnőtt. Intenzív mozgást végző gyermekek és felnőttek, továbbá az említett betegségben szenvedőknél nagyon enyhe légzési tünetek jelentkezhettek. A potenciálisan veszélyeztetett emberek, kisgyermekek délutáni órákban minél kevesebbet tartózkodjanak szabadban. A meteorológiai előrejelzés alapján a város levegő-egészségügyi helyzetében lényeges változás nem várható.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.