Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Borult lesz az ég, esni is fog

2016. május 11. 16:36
A csütörtöki időjárásról: az arra érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, vérnyomás-ingadozás, csökken a légköri pollen-koncentráció.

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint csütörtökön a borult ég mellett többször elered az eső. A mérsékelt délkeleti szél fokozatosan délnyugatira fordul. A hőmérséklet a reggeli 12°C-ról délután 16°C-ig emelkedik fel.
Pénteken élénk délnyugati szél jellemzi a napot, kevés esővel, szombaton kissé melegszik a levegő, vasárnap azonban hidegfront érkezik, záporesővel, lehűléssel.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése azt írja, hogy egy Közép-Európa fölé húzódó aktív ciklon okoz csapadékos időjárást. Ezzel együtt hideg- és melegfronti hatás egyaránt érvényesül, így gyakoribbá válhatnak azok a panaszok, amelyeket jelentős időjárás-változás során tapasztalunk. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás, görcsös panaszok egyaránt jelentkezhetnek, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek is fokozódhatnak a panaszaik. Emelkedik a stroke, az infarktus kockázata, illetve pl. a szülések száma is. A kiadós esővel minimálisra csökken a légköri pollenkoncentráció, az allergiások így fellélegezhetnek a következő napokban. A csapadékkal együtt ne lepődjünk meg, ha helyenként por is kimosódik a légkörből, ennek semmiféle egészségügyi kockázata nincs.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprém levegőminősége elfogadható állapotú. A meteorológiai előrejelzés alapján a város levegő-egészségügyi helyzetében holnap reggelig lényeges változás nem várható.

BALATON

A mérsékelt (10-25 km/h) keleti, északkeleti irányú szél a Balatonnál megélénkül (25-35 km/h). Szerda délután szakadozottabbá válik a felhőzet, és napos időszakok is lesznek. Számottevő csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 19 fok körül, a késő esti 15, 16 fok körül alakul.

A Balaton Siófoknál 16 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.