Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hétvégén is lehet eső

2016. május 13. 9:44

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint szombaton a ciklon hidegfrontja okoz többnyire borult időt, ismétlődő esővel. A mérsékelt délnyugati szél az esti órákban északnyugatira fordul. A hőmérséklet reggel 12°C, délután 17°C körül ígérkezik. Vasárnap felhős, szeles időre számíthatunk, egy-egy záporeső is előfordulhat. A jövő hét hűvös, de már napos időt hoz, a hét közepétől pedig határozott melegedés veszi kezdetét.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint kettős fronthatás, változékony idő várható. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek is fokozódhatnak a panaszaik. A sok helyütt előforduló csapadékkal minimálisra csökken a légköri pollenkoncentráció, enyhülnek az allergiás reakciók.

POLLEN

Az időjárás következtében továbbra is országszerte mérsékelt lesz a pollenterhelés. A pázsitfűfélék pollen koncentrációja a legtöbb helyen eléri a közepes, magas szintet, néhol nagyon magas koncentrációban is jelen lehet. A fák pollenszórása fokozatosan csökken – a nyír, az eperfafélék, a fenyőfélék, a tölgy és a kőris pollenszemei várhatóan a közepes, a bükké, a gyertyáné, a dióé, valamint a ciprus- és tiszafaféléké az alacsony-közepes tartományban alakul. Az útifű, valamint a lórom virágporából továbbra is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák mennyisége alacsony, illetve elérheti a közepes koncentrációt.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint a gyakran megélénkülő (15-30 km/h) délnyugati irányú szelet napközben egyre gyakrabban erős (45-50 km/h) széllökések kísérhetik. Zivatar környezetében a délutáni órákban viharos (60-75 km/h) széllökés is kialakulhat. Az erőteljesen megnövekvő gomolyfelhőkből szórványosan záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

A víz hőmérséklete Csopaknál 18 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.