Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fejfájással indul a hét

2016. május 15. 10:20

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint hétfőn felhős-napos időszakok váltakoznak, a felettünk robogó, élénk éazsaknyugati szél keregette gomolyfelhőkből csapadék már nem valószínű. Hűvös marad az idő, hétfő reggel 7°C, délután 14°C, este 10°C körül alakul a levegő hőmérséklete. Kedden egy gyenge hidegfront érinti térségünket, kisebb eső, zápor is lehet. Szerdától melegszik az idő, de csak annyira, hogy a sokéves átlag környékén alakul a hőmérséklet.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint hidegfronti hatás várható. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. A szervezet görcskészsége erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint a mérsékelt északnyugati, majd egyre inkább nyugatias szelet gyakran élénk, zápor környezetében erős széllökés is kísérheti. A napsütést gomoly- és fátyolfelhők egyaránt zavarhatják. Elvétve futó zápor kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 15 fok körül várható.

A víz hőmérséklete Csopaknál 16 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.