Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Frontmentes, de változékony időjárás

2016. május 17. 10:30

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szerdán sem lesz zavartalan a napsütés, egy-egy zápor is kialakulhat. Gyenge nyugati, délnyugati szél fúj, szerda reggel 8°C, délután 18°C, este 12°C körül alakul a levegő hőmérséklete. Csütörtökön kissé tovább melegszik a levegő, szűrt napsütés, elénkülő délnyugati szél lesznek a főbb időjárási jellemzők. Pénteken egy gyenge hidegfront érinti térségünket, kisebb eső, zápor, átmeneti élénk szél kíséri a front útját, de komolyabb lehűléstől nem kell tartanunk. A hétvége, főleg a szombat szép, napos időt ígér, vasárnap már fátyolfelhők szűrik a Nap fényét. 20°C feletti délutáni hőmérsékleti értékekre számíthatunk.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint front nem lesz felettünk, erős fronthatás tehát nem terheli szervezetünket. A magasban kezdődő melegedés legfeljebb a légköri változásokra fokozottan érzékenyeknél válthatja ki a gyenge melegfrontokkal járó tüneteket. Náluk az esetleges fejfájás, migrén, levertség hátterében meteorológiai okok is meghúzódhatnak.

BALATON

A Balatonnál a gyenge, mérsékelt (5-25 km/h) északnyugati, majd délután egyre inkább nyugatias (ÉNY, NY, DNY) irányú szelet időnként élénk (25-40 km/h) lökések kísérhetik. Zápor környezetében átmenetileg erős (ált. 40-50; intenzívebb zápornál akár 50-60 km/h) széllökések is előfordulhatnak. Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett időnként lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok is. Elszórtan futó záporok várhatók.

A tó vize Csopaknál 15 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.