Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pénteken jönnek a felhők

2016. május 19. 15:50
Eshet is, de nem sokat. Hétvégén sütni fog a nap.

Időjárás

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint pénteken a tőlünk délnyugatra örvénylő sekély ciklon áramlási rendszerében vastagabb felhők érkeznek, a néhány órás napsütés mellett többször előfordulhat gyenge záporeső, számottevő mennyiségű csapadék nélkül. Általában mérsékelt marad az északkeleti szél. A hőmérséklet reggel 10°C-ig csökken, délután 19°C ígérkezik.
A hétvégén anticiklon alakítja időjárásunkat, sokat süt a nap, erősödik a nappali felmelegedés. A legmelegebb órákban 25°C közelében lesz a hőmérő higanyszála. A jövő hét elejére hidegfront körvonalazódik.

Orvosmeteorológia

A met.hu szerint front nem lesz felettünk. A magasban ugyanakkor egy-két fokkal melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. A különösen érzékenyeknél esetleg előfordulhat fejfájás, álmatlanság. A gomolyfelhők mellett hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Érdemes hosszabb sétát tervezni, de a már sok helyen erős UV-B sugárzás miatt használjunk fényvédő krémeket!

Balaton

A met.hu adatai szerint csütörtök estig gyenge, vagy mérsékelt (5-20 km/h) szél napközben a Balatonnál egyre határozottabban délire, délnyugatira fordul és időnként kissé megélénkülhet (20-30 km/h). A délután második felétől zápor, egy-egy zivatar előfordulhat, legnagyobb eséllyel a Balaton nyugati térségében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 fok körül alakul. Késő este 14 fok körül valószínű.

A Balaton Siófoknál 16 fokos.

Pollen

A met.hu azt írja, hogy várhatóan tovább csökken a fák pollenszórása – a közepes szintet néhol még elérheti a nyír, az eperfafélék és a fenyőfélék virágporának mennyisége, míg a tölgy, a kőris, a bükk, a gyertyán, a dió, valamint a ciprus - és tiszafafélék pollenjét a legtöbb helyen csak az alacsony koncentrációban lesz jelen. A nyári gyomok közül az útifű és a lórom virágporából továbbra is csak egy - egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák mennyisége leginkább alacsony, illetve néhol elérheti a közepes - magas szintet.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.