Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A hétvége időjárása

2016. május 20. 8:34

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szombaton sok napsütésben lesz részünk, csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen. Száraz marad az idő. Mérsékelt északnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 12°C-ig csökken, a maximum 23°C közelében ígérkezik. Vasárnap és hétfőn délies áramlással egyre melegebb levegő érkezik fölénk, a csúcshőmérséklet meghaladhatja a 25°C-ot. Keddre virradóra hidegfront érkezik, átmenetileg csökken a hőmérséklet, de később nagyobb erővel tör ránk a meleg.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint front nem lesz felettünk. A magasban ugyanakkor egy-két fokkal melegebb levegő érkezik térségünk fölé. A különösen érzékenyeknél esetleg előfordulhat fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. A gomolyfelhők mellett hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Érdemes hosszabb sétát, kirándulást tervezni, de a már sok helyen erős UV-B sugárzás miatt használjunk fényvédő krémeket!

POLLEN

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedik, sokfelé elérheti a tüneteket okozó közepes, illetve helyenként a magas szintet is. A nyír, a kőris, az eperfafélék, a tölgy, a bükk és a dió virágporának mennyisége jellemzően az alacsony tartományban marad, bár esetenként közepes is lehet. A nyári gyomok közül az útifű és a lórom pollenjéből továbbra is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. Elkezdődött a csalánfélék pollenszórása is, virágporuk egyelőre szintén csak alacsony mennyiségben van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony, bár helyenként elérheti a közepes-magas szintet is.

BALATON

Kezdetben az északi, északnyugati szél még többfelé megélénkülhet, a Balaton nyugati medencéjében akár még meg is erősödhet. A délelőtti órákban várhatóan mindenütt mérséklődik, és egyre inkább keleties irányú (a Balaton keleti részén inkább változó irányú) lesz a szél, és ekkor már csak kisebb élénkülés valószínű. Napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 24 fok körül valószínű.

A víz hőmérséklete Csopaknál 18°C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.