Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C

Érkezik a hidegfront

2016. május 23. 8:31
Elsőfokú riasztást adtak ki megyénkre az este érkező csapadék és viharos szél miatt.

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint hétfőn többnyire sokat süt a nap, az esti órákban azonban hidegfront érkezik, a kora éjszakai óráktól pedig záporokra, zivatarokra is számíthatunk. A front mentén hevesebb események is bekövetkezhetnek, ezek azonban várhatóan elkerülnek minket. Mérsékelt délnyugati szél lesz a jellemző. A hőmérséklet ma még 26°C közelében tetőzik.

Kedden erősen felhős, borult égre tekinthetünk fel. Egy-egy zápor, illetve zivatar még kialakulhat. Élénk északnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 12°C-ig csökken, a maximum 18°C körül ígérkezik.

A folytatásban fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, de a napsütés nem lesz zavartalan.

FIGYELMEZTETÉS

Az OMSZ elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki megyénkre, mert kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében) és intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint fronthatással hétfő estig nem kell számolni, de a magasban fölénk áramló meleg levegő miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. Hétfőn az esti órákban erős hidegfront éri el hazánkat nyugat felől, emiatt többen panaszkodhatnak fejfájásra, migrénes rohamokra. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

BALATON

Kora délelőttig gyenge marad a légmozgás, majd déli, délnyugati irányból, főként a Balaton nyugati felén élénkülés kezdődik (15-35 km/h). Este a délnyugat felől érkező zivatarfelhők nyomán viharos (60-80 km/h) szélrohamokra lehet számítani. Napos idő várható a déli óráktól több fátyolfelhővel, kevés gomolyfelhővel. Este, késő este délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és záporok, zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 28 fok körül alakul.

A tó vize Csopaknál húsz fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.