Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C

Beköszön a nyár

2016. május 25. 9:03
Ma viszont még előfordulhatnak záporok és erős széllökések.

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szerdán az élénk északnyugati szél lesz a meghatározó időjárási elem. A nappali gomolyképződésből főként délután egy-egy zápor előfordulhat, de nem kell esős napra készülnünk. A több órás napsütés ellenére délután csak 22°C közelébe melegszik a levegő, este 15°C várható.

Csütörtökön picit tovább erősödik a felemelegedés, délutánra jelentősen gyengül a légmozgás. Sok napsütésre számíthatunk, csapadékra nagyon kicsi az esély. Csütörtök reggel 13°C, délután 25°C, este 18°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Péntektől hétfőig kellemes, nyári időben lesz részünk, szabadtéri rendzvényeket zavaró időjárási elem nem lesz. Hétfő este egy keddre várható hidegfront labilizálja felettünk a légkört, az erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből zápor, zivatar már kialakulhat.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint a magasban átmenetileg fölénk érkező pár fokkal hidegebb levegő után, szerdán napközben melegedés kezdődik. A hidegfronti hatás fokozatosan megszűnik, eleinte azonban a reumatikus fájdalmak, ízületi panaszok, esetleges fejfájás, migrén hátterében még lehetnek légköri okok.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint napközben tartósan északnyugati szél fúj. Reggel, délelőtt még viharos (60-65 km/h) lökések is előfordulnak. Gyakran megnövekszik a felhőzet, napközben összességében sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, de időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, és helyenként zápor, kisebb eséllyel egy-egy zivatar is előfordulhat. Ezt követően lassan, fokozatosan veszít erejéből a szél. Délután erős (40-55 km/h) széllökések még főként a Balaton keleti felén fordulnak elő. Az esti órákra várhatóan megszűnnek az erős lökések, és legfeljebb csak élénkülés lesz a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 25 fok körül alakul.

A tó vize Csopaknál 18 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.