Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C

Derült napok jönnek

2016. május 26. 8:47

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint csütörtökön sokat süt a nap, csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen. Az eleinte élénk lökésekkel kísért északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. A hőmérséklet 24°C közelében tetőzik. Pénteken a délelőtt napsütéssel telik, délután vastagodó fátyol felhőzet jellemzi az égképet. Csapadék nem várható. Mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 13°C-ig csökken, a maximum 25°C körül lesz. Szombaton fátyol felhőzeten keresztül süt a nap, vasárnap azonban már magasabbra törnek a gomolyfelhők és egy-egy záporeső, zivatar sem zárható ki. A hőmérséklet a hétvégén megközelíti a 30°C-ot. A jövő hét elejére kissé mérséklődik a nappali felmelegedés.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Kora nyáriasan meleg idő várható, sok napsütéssel. Hazánk nagy részén erős lesz az UV-B sugárzás, a déli órákban érdemes fényvédőkrémeket használni.

BALATON

A többnyire mérsékelt (10-25 km/h) alappal fújó, északnyugati szél időnként megélénkül (25-40 km/h). A Balatonnál helyenként kissé erős (40-45 km/h) lökések is előfordulhatnak. Délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Sok napsütésre, a kevés fátyolfelhő mellett mérsékelt nappali gomolyképződésre lehet számítani. Zápor vagy zivatar nem valószínű, de nem zárható ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27 fok körül alakul.

A tó vize Csopaknál 18 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.