Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C

Itt az első nyári hétvége

2016. május 27. 9:30

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint pénteken sokat süt a nap, de többször fátyol felhőzet jelenik meg az égen. Mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet maximuma 26°C közelében ígérkezik.

Szombaton napos időnek örülhetünk, csak kevés felhő jelenik meg az égen, csapadékot nem várunk. Mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel már csak 16°C-ig csökken, délután 29°C közelében tetőzik a meleg. A szombat esti szurkolás az Aréna előtt 25°C-ban zajlik majd.

Vasárnap a mostani számítások szerint tartja magát a napos idő, csapadék nélkül. 30°C-ot is elérheti a maximum. Hétfőn egy hidegfront érint minket, kevés záporesővel, néhány fokos lehűléssel.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Kora nyáriasan meleg idő várható, a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett sok napsütéssel. Hazánk nagy részén erős lesz az ultraibolya sugárzás, a déli órákban érdemes fényvédőkrémeket használni.

POLLEN

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja továbbra is elérheti a magas szintet, sőt a pázsitfüveké helyenként – elsősorban az Alföldön – nagyon magas is lehet. Az eperfafélék pollenje jellemzően alacsony-közepes mennyiségben van jelen, illetve még mindig előfordulhat egy-egy szem a nyír, a tölgy, a bükk és a dió virágporából is. A nyári gyomok közül az útifű és a lórom pollenkoncentrációja lassan emelkedik, de várhatóan egyelőre még az alacsony tartományban marad. Elkezdődött a csalánfélék pollenszórása is, pollenkoncentrációjuk szintén emelkedik,és már sokfelé elérheti a közepes szintet is. A kültéri allergén gombák spóraszáma többnyire alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet.

BALATON

Gyenge vagy mérsékelt (5-20 km/h) lesz a változó, majd délután már jellemzően déli, délkeleti irányú szél. Napos idő várható, időnként megnövekvő fátyolfelhőzettel, illetve kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27 fok körül alakul. Késő este 22, 23 fok valószínű.

Csopaknál a tó vize 18 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.