Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C

Marad a napos idő

2016. május 28. 13:00
Holnap 28 fok is lehet, a Balaton már 20 fokos.

IDŐJÁRÁS

A vmeteo.hu előrejelzése szerint vasárnap sokat süt a nap, de nem lesz teljesen zavartalan, csapadék azonban nem várható. Mérsékelt marad a délkeleti szél. A hőmérséklet reggel 17°C-ig csökken, délután 28°C körül lesz a hőmérséklet, este 25°C ígérkezik.
Hétfőtől északnyugat felől kissé hűvösebb levegő érkezik fölénk, mérséklődik a nappali felmelegedés és többször előfordulhat zápor, zivatar.

ORVOSMETEOROLÓGIA

Az OMSZ szerint habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

POLLEN

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja azt írja, hogy az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja továbbra is elérheti a magas szintet, sőt a pázsitfüveké helyenként – elsősorban az Alföldön – nagyon magas is lehet. Az eperfafélék pollenje jellemzően alacsony-közepes mennyiségben van jelen, illetve még mindig előfordulhat egy-egy szem a nyír, a tölgy, a bükk és a dió virágporából is. A nyári gyomok közül az útifű és a lórom pollenkoncentrációja lassan emelkedik, de várhatóan egyelőre még az alacsony tartományban marad. Elkezdődött a csalánfélék pollenszórása is, pollenkoncentrációjuk szintén emelkedik,és már sokfelé elérheti a közepes szintet is. A kültéri allergén gombák spóraszáma többnyire alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet.

BALATON

Szombat estig a gyenge, mérsékelt (5-20 km/h), leginkább változó irányú szelet délies, délkeleties irányból estig időnként élénk (25-35 km/h) lökések kísérhetik a Balatont. Napos idő várható, időnként megnövekvő fátyolfelhőzettel, kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű- írja az OMSZ honlapja.

A Balaton Siófoknál 20, a Velencei-tó Agárdnál 21 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.