Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C

Hidegfront miatt fájhat a fejünk

2016. május 30. 8:44

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint hétfőn az éjszakai órákban átvonul gyenge hidegfront mögött leszünk, sokat süt a nap, de mellette gomolyfelhők jelennek meg az égen, csapadék azonban nem valószínű. A mérsékelt délnyugati szelet időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet 26°C közelében tetőzik. Kedden többnyire napos időben lesz részünk, csak kevés gomolyfelhő alakul ki felettünk. Mérsékelt, időnként élénk délnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 15°C-ig csökken, a maximum 25°C körül ígérkezik. A hét közepén egyre gyakrabban növekszik meg erősen a felhőzet és többször számíthatunk záporra, zivatarra. Tovább mérséklődik a nappali felmelegedés.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg.

BALATON

A reggel még gyenge, mérsékelt (10-25 km/h) délnyugati szél napközben fokozatosan megélénkül (25-35 km/h), majd a késő délelőtti óráktól már erős (40-45 km/h) széllökések is lehetnek. Reggel nyugat felől tovább csökken a felhőzet, majd napközben az alapvetően napos idő mellett gomolyfelhők képződnek. Csapadéknak kicsi az esélye. A legmagasabb hőmérséklet 26 fok körül alakul.

A víz hőmérséklete Csopaknál 23 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.