Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Piszkavas: a legrangosabb színházi verseny jelöltje érkezik Veszprémbe

2016. május 30. 12:50
A Pécsi Harmadik Színház POSZT versenyprogramjában szereplő Piszkavas című előadását június 2-án, 19 órakor láthatja a közönség a Hangvillában.

A hazai színházi kultúra legrangosabb eseménye a minden év júniusában megrendezett Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT). Bekerülni a találkozó versenyprogramjába, az év legfontosabbnak ítélt előadásai között szerepelni óriási megtiszteltetés (és nem mellesleg jó garancia arra, hogy a következő évben a nézők elkapkodják a jegyeket az adott produkciókra).

A hat nagyszínházi és tíz kamaraszínházi előadás között idén a Pécsi Harmadik Színház Piszkavas című produkciója is helyet kapott, melyet a Pannon Várszínház meghívására most a veszprémi közönség is láthat a 2015/16-os évad zárásaként.

A mű Martin McDonagh, a kortárs angolszász drámairodalom fenegyerekének sötét vígjátéka, egy trilógia része, amely szerzőjét egy csapásra ismertté és elismertté tette világszerte. A Piszkavas (Leenane szépe) a harmincas éveiben járó, lassan vénkisasszonnyá savanyodó Maureen és zsarnoki természetű anyja, Mag történetét meséli el. Vajon mi lesz, ha két, érzelmileg sérült nő eseménytelen, acsarkodással kitöltött életébe betoppan egy férfi? Beteljesülhet-e Maureen életének első és utolsó szerelme?

A Pécsett kirobbanó sikert arató egyfelvonásos játékot június 2-án, csütörtökön 19 órakor láthatja a veszprémi közönség a Hangvillában. Jegyek válthatók a Pannon Várszínház jegypénztárában.

Martin McDonagh: Piszkavas

SZEREPLŐK:
MAUREEN FOLAN: Bacskó Tünde
MAG FOLAN, az anyja: Füsti Molnár Éva
PATO DOOLEY: László Csaba
RAY DOOLEY, az öccse: Tatai Gergő
TECHNIKAI MUNKATÁRSAK: Adonics Attila, Hegedüs Róbert, Kolonics Gábor, Lipcsei Vanda, Ludvig Gábor, Sári Szilveszter, Szabó Gyula, Tóth Géza
JÁTÉKTÉR: Vincze János és ifj. Vata Emil

A RENDEZŐ MUNKATÁRSA: Tatai Gergő

RENDEZŐ: Vincze János

Előadás hossza: 1 óra 40 perc

vehir.hu
további cikkek
A méltányos időskorról szól a Brémai muzsikosok színház A méltányos időskorról szól a Brémai muzsikosok Vasárnap mutatják be az új színházi évad első nagyszínpadi darabját a Veszprémi Petőfi Színházban, ráadásul a Brémai muzsikusokkal rögtön a gyerekeknek kedveznek. 2024. szeptember 25. 11:55 Markó Róbert: Abban a színházban hiszek, ami gondolkodik a világról Markó Róbert: Abban a színházban hiszek, ami gondolkodik a világról Markó Róbert lassan egy éve vezeti a veszprémi Kabóca Bábszínházat, 2023. októberében nevezték ki, azután, hogy az előző vezető, Szőke Kavinszki András felmondott. Markó Róbertet a társulat kereste meg és közös gondolkodásra invitálta, amelynek következtében végül megpályázta az igazgatói posztot. Beszélgetésünkben szó esett arról, mi a Kabóca ars poeticája, milyen missziói vannak, és hogy melyek azok a művészi attribútumok, melyekre sokan kételkedve, esetleg elítélően tekintenek. Markó Róbert közvetlenül az évadnyitó társulati ülés után fogadott bennünket. 2024. szeptember 23. 21:47 Öt premiert, három ősbemutatót tervez a szezonra a Pannon Várszínház színház Öt premiert, három ősbemutatót tervez a szezonra a Pannon Várszínház A most induló 2024/25-ös színházi évadra vonatkozó terveit ismertette Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója hétfőn, a Hangvillában tartott sajtótájékoztatón. 2024. szeptember 17. 16:55 A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. 2024. szeptember 7. 22:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.