Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C

A Balatonnál lehetnek záporok, zivatarok

2016. május 31. 8:25

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint kedden a délutáni óráktól képződő gomolyfelhőkből csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a délnyugati szél, délután 25°C, este 19°C várható.

Szerdán eleinte sok napsütés várható, később gomolyfelhők jelennek meg az égen, késő délutántól egy-egy helyi zápor, zivatar is kialakulhat. A mérsékelt délnyugati szelet egy-egy élénk széllökés is kísérheti, szerda reggel 14°C, délután 25°C, este 18°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Csütörtöktől a hétvégéig marad a kellemes, kora nyári idő, légköri front előreláthatóan nem befolyásolja időjárásunkat. Nem lesz zavartalan a napsütés, főként az időszak elején számolhatunk záporok és zivatarok előfordulásával.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint front nem lesz felettünk. Mérsékelten meleg időre számíthatunk, általában több órás napsütéssel. A déli órákban hazánk nagy részén erős lesz az ultraibolya sugárzás.

POLLEN

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja továbbra is elérheti a magas szintet. Többfelé magas lehet a csalánfélék, illetve helyenként még a fenyőfélék pollenkoncentrációja is. Az eperfafélék pollenje jellemzően alacsony-közepes mennyiségben van jelen, illetve még mindig előfordulhat egy-egy szem a tölgy, a bükk és a dió virágporából is. Elkezdődött a hárs virágzása, de pollenje egyelőre csak minimális koncentrációban van jelen. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja lassan emelkedik, de várhatóan továbbra is az alacsony tartományban marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban alakul.

BALATON

A délnyugati szél gyakran lesz élénk (25-40 km/h), időnként erős (40-45 km/h) széllökés is lehet. Napközben az alapvetően napos idő mellett gomolyfelhők képződnek. Délután a Balatonnál egy-egy erősebben megnövekvő gomolyfelhőből zápor, zivatar kialakulása is várható. Zivatar környezetében viharos (>60 km/h) lökések várhatók. A legmagasabb hőmérséklet 25, 26 fok körül alakul. Késő este 19-21 fok várható.

A tónál kedd délelőtt elsőfokú viharjelzés van érvényben.

A víz hőmérséklete Csopaknál 22 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.