Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C

Hétfőig maradnak a záporok

2016. június 3. 11:26

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint pénteken ismét erőteljes növekedésnek indulnak a gomolyfelhők és többször számíthatunk záporesőre. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet maximuma 24°C közelében lesz. Szombaton eleinte napos, majd záporokkal kísért erősen felhős időre számíthatunk. Mérsékelt északnyugati szél fúj. A hőmérséklet 14°C-ig csökken hajnalra, délután 24°C-ot mérhetünk. Vasárnap még záporokkal, zivatarokkal számolhatunk, a jövő hét eleje már szárazabb időt hoz.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint front nem lesz felettünk, orvosmeteorológiai szempontból eseménytelen időjárásra van kilátás. A déli órákban a kevésbé felhős területeken erős lehet az ultraibolya sugárzás.

POLLEN

Az elkövetkező napokban továbbra is elsősorban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja érheti el a magas szintet. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően az alacsony tartományban marad, bár esetenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is. Elkezdődött a libatopfélék virágzása, de pollenjük egyelőre csak minimális mennyiségben van jelen. A fenyőfélék, az eperfafélék, a bálványfa és a hárs pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul. Előfordulhat még egy-egy szem a bükk, a dió, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma a csapadékos időszak után várhatóan emelkedik, sokfelé elérheti a magas szintet.

BALATON

A gyenge, mérsékelt (5-20 km/h) változó irányú szél zápor vagy zivatar környezetében időnként megerősödhet (> 45 km/h). A napos időszakok mellett változóan, többször erősen felhős lesz az ég, főként délután, este (lassan áthelyeződő) záporok, zivatarok is kialakulhatnak lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék kíséretében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 fok körül, a késő esti 18 fok körül alakul.

A Balatonnál péntek délelőtt elsőfokú viharjelzés érvényes.

A víz hőmérséklete Csopaknál 23 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.