Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C

EGÉSZ HÉTVÉGÉN LESZ ESÉLY ZÁPOROKRA

2016. június 4. 12:59

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szombaton a több órás napsütés mellett többször megerősödik a gomolyfelhő-képződés, egy-egy záporeső is kialakulhat, de ma kisebb esély van a csapadékra, mint pénteken volt. Gyenge, mérsékelt északnyugati szél fúj. A hőmérséklet 25°C közelében tetőzik.

Vasárnap a néhány órás napsütés mellett ismét nő a záporok, zivatarok kialakulási esélye. Általában gyenge marad a változó irányú szél. A hőmérséklet reggel 15°C-ig csökken, a maximum 25°C körül lesz.

A jövő hét első felében szárazabb levegő érkezik fölénk, sok at süt a nap, csökken a csapadékhajlam. A hűvösebb hajnalokat az eddigieknél pár fokkal alacsonyabb maximumok követik.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint front nem lesz felettünk, orvosmeteorológiai szempontból eseménytelen időjárásra van kilátás. A déli órákban a kevésbé felhős területeken erős lesz az ultraibolya sugárzás.

BALATON

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, záporok, zivatarok alakulnak ki. A gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h), változó irányú (többnyire északi, északnyugati) szél zápor vagy zivatar környezetében átmenetileg megélénkülhet vagy megerősödhet (30-50, esetleg > 50 km/h). Néhol jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 25 fok körül alakul. Késő estére 19, 20 fokig hűl le a levegő.

A víz hőmérséklete Csopaknál 23 fok.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.