Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C

MA MÉG LEHET ZÁPOR

2016. június 6. 9:08

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint hétfőn napközben még többször erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet és egy-egy zápor is előfordulhat. De a mai nappal egyelőre véget ér a záporos, zivataros időszak, hiszen északelet felől egy érintő hidegfront kiszárítja, stabilizálja felettünk a légört. Hétfő délután 25°C, este 20°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Kedden sok-sok napsütésre, de az északkelet felől szivárgó száraz, hűvös levegőek köszönhetően csak mérsékelten meleg időre számíthatunk. Általában gyenge marad az északkeleti szél, kedden reggel 11°C, délután 23°C, este 17°C várható.

Csütörtökig marad a száraz, napos, kora nyári idő. Pénteken egy hidegfront vonul át felettünk, átmeneti szélélénkülés, záporok, zivatarok, pár fokkal hűvösebb levegő jelzik az útját. A front után a hétvégére szép nyári idő körvonalazódik.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint a térségünket vasárnap éjszaka elérő hidegfront hétfőn átvonul felettünk, a hideg levegő zöme ugyan elkerüli térségünk, de mégis erőteljes hidegfronti hatás terheli az erre érzékenyek szervezetét. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés is jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg.

BALATON

Sok napsütés várható, melyet eleinte középszintű felhőzet zavar, majd délután helyenként megnövekvő gomolyfelhőzet. Zápor, esetleg zivatar ma már csak egy-egy helyen fordulhat elő. A gyenge, mérsékelt (5-25 km/h) északias (ÉNY, É, ÉK) irányú szél többször megélénkülhet (25-35, a nyugati medencében reggel 35-40 km/h). Zápor, zivatar környezetében erős (40-60 km/h) széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-26 fok körül várható. Késő este 19, 22 fok valószínű.

A tó vize Csopaknál 23 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.