Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
14°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
14°C

Ez sem a mi hétvégénk lesz

2016. június 10. 11:19

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint pénteken egy gyengülő hidegfront lesz felettünk, eleinte borult égre tekinthetünk fel, kevés eső is kialakulhat, délután felszakadozik a felhőzet, egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap. A mérsékelt északnyugati szél estére már délnyugatira fordul. A hőmérséklet 23°C közelében tetőzik.

Szombaton délelőtt néhány órára kisüt a nap, majd egyre vastagabb felhők érkeznek fölénk, a késő délutáni, esti óráktól záporok, zivatarokra van kilátás. A mérsékelt délnyugati szél csak zivatarok idején erősödik meg. A hőmérséklet minimuma 13°C közelében ígérkezik, a maximum 24°C körül valószínű.

Szerdáig egy hullámzó frontrendszer határozza meg időjárásunkat. Változóan felhős lesz az ég felettünk és egy-egy záporeső is kialakulhat. A jövő hét közepére melegedés körvonalazódik.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint egy hidegfront hullámzik át felettünk, így az arra érzékenyek szervezetét terhelheti meg jobban az időjárás. Legáltalánosabb panaszként náluk fejfájás, migrén és szédülés jelentkezhet. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi panaszok, ingadozhat a vérnyomás.

POLLEN

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas szintet. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja lassan emelkedik, bár jellemzően az alacsony tartományban marad, esetenként elérheti a tüneteket okozó szintet. Elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása, de pollenjük egyelőre csak minimális mennyiségben fordul elő a levegőben. A fenyőfélék, a bálványfa és a hárs virágpora jellemzően alacsony-közepes koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a dió, valamint ciprus- és tiszafafélék pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

BALATON

Kezdetben a mérsékelt (10-25 km/h) alappal fújó északnyugati, északi szelet elsősorban a nyugati, másodsorban a keleti medencében kísérhetik élénk v. erős (30-50 km/h) lökések. A nyugati medencében egy-egy 55 km/h körüli lökés is előfordulhat. Délelőtt mérséklődik a légmozgás, megszűnnek az erős, sőt sok helyen az élénk lökések is. Ekkor még erősen felhős vagy borult lesz az ég, gyenge esővel. Délután csökken a zárt felhőzet, pár órára kisüthet a nap, de egy-egy zápor, esetleg zivatar előfordulhat, amihez társulhat átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 fok körül alakul.

A víz hőmérséklete Csopaknál 22 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.