Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
14°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
14°C

Még napokig lehetnek záporok

2016. június 12. 9:21

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint vasárnap csak kevés napsütésre számíthatunk, a felhőátvonulásokból egy-egy zápor még kialakulhat. Gyenge marad az északias légmozgás. Délután 22°C, este 19°C várható. Hétfőn változóan felhős égre tekinthetünk fel, kisebb eső, zápor továbbra is előfordulhat. Mérsékelt marad az északnyugati szél, hétfő reggel 15°C, délután 23°C, este 19°C körül alakul a levegő hőmérséklete. Kedden hidegfronti hatás mellett több órás napsütésre számíthatunk,meg-meg élénkül az északnyugati szél. A hét közepétől erőteljes melegedés veszi kezdetét, mellyel együtt megjelenik a délutáni, helyi záporok, zivatarok lehetősége is.

KÖZÉRZET

Erős fronthatás ugyan nem várható, de eleinte a gyenge meleg-, vasárnap napközben a gyenge hidegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek az időjárás-változásokra különösen érzékenyeknél. Náluk az esetleges fejfájás, migrén vérnyomás-ingadozás hátterében légköri okok is lehetnek.

POLLEN

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas szintet. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja lassan emelkedik, bár jellemzően az alacsony tartományban marad, esetenként elérheti a tüneteket okozó szintet. Elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása, de pollenjük egyelőre csak minimális mennyiségben fordul elő a levegőben. A fenyőfélék, a bálványfa és a hárs virágpora jellemzően alacsony-közepes koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a dió, valamint ciprus- és tiszafafélék pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

BALATON

Borult, vagy erősen felhős lesz az ég, délutántól lehet szakadozottabb a felhőzet. Eső, zápor, zivatar egyaránt valószínű, de a csapadék hajlam a délutáni óráktól már jelentősen csökken. A mérsékelt (10-25 km/h), délelőtt gyakran élénk élénk (25-40 km/h) északias (ÉNY, É, ÉK) szél főként zápor, vagy zivatar környezetében átmenetileg elérheti az erős, esetleg a viharos (40-65 km/h) fokozatot is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 20 fok körül alakul. Késő estére 17, 18 fokig hűl le a levegő.

A víz hőmérséklete Csopaknál 22 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.