Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
21°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
21°C

NAPSÜTÉSES KEDD

2016. június 14. 8:59

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint kedden átmenetileg szárazabb levegő érkezik fölénk, sokat süt a nap. Délután gomolyfelhők képződnek, csapadék azonban nem várható. Általában mérsékelt marad az északnyugati szél. A hőmérséklet 24°C-ig emelkedik fel.

Szerdán vastag felhők érkeznek, a délelőtti órákban egy összeáramlási zóna okoz záporokat, zivatarokat, délután azonban már a napsütésé lesz a főszerep. Többnyire mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet a reggeli 15°C-ról a legmelegebb órákban 22°C-ig melegszik fel.

Csütörtökön dél felől erőteljes melegedés veszi kezdetét, amit szombaton egy gyenge hidegfront tör meg. A maximumok végig 30°C alatt maradnak, így kánikuláról még nem beszélhetünk.

KÖZÉRZET

Fronthatással ugyan nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál mégis melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

POLLEN

A hétvégén a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan országszerte a közepes-magas tartományban alakul, de helyenként elérheti a nagyon magas szintet is. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja továbbra is jellemzően alacsony marad, bár esetenként elérheti a tüneteket okozó szintet. A libatopfélék pollenje egyelőre csak minimális mennyiségben fordul elő a levegőben, a kenderféléké azonban helyenként már emelkedhet és elérheti a közepes szintet. A fenyőfélék és a hárs virágpora jellemzően alacsony, a bálványfáé alacsony-közepes koncentrációban van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

BALATON

Sok napsütésre számíthatunk időnként erősen megnövekvő gomolyfelhőzettel, délután, este nyugaton zápor is kialakulhat. A gyenge, mérsékelt (05-20 km/h) északi, északnyugati szelet gyakran élénk (25-35 km/h), helyenként erős (~ 45 km/h) széllökések kísérhetik. Zápor környezetében 45 km/h feletti széllökés is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 26 fok körül, a késő esti 18 fok körül alakul.

A víz Csopaknál 22°C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.