Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
14°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
14°C

Pénteken sokat süt a nap

2016. június 16. 16:22
Azonban gomolyfelhők is megjelenhetnek. Az ÁNTSZ figyelmeztetett: a melegfrontra érzékenyek készüljenek.

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo. hu szerint pénteken sokat süt a nap, azonban gomolyfelhők is megjelennek az égen, esőt várhatóan nem hoznak. A mérsékelt délnyugati szelet élénk lökések kísérik. A hőmérséklet reggel 18°C-ig süllyed, a maximum 28°C körül ígérkezik.

A hétvégén változóan felhős lesz az ég felettünk, csapadék azonban továbbra sem valószínű. Pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. A jövő hét csapadékosan indul.

ORVOSMETEOROLÓGIA

A met.hu szerint erős melegedés zajlik a légkörben, amely a melegfrontra érzékenyek szervezetére gyakorol nagyobb stresszt, náluk fejfájás, ingerlékenység, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Hamarabb elfáradhat a szervezet, emiatt a teljesítőképességben is csökkenés tapasztalható, mind a munkában, mind pedig a járművezetésben. Pénteken egy hidegfront éri el térségünket, az arra érzékenyeknél gyakoribbak lehetnek az ízületi fájdalmak.

Az ÁNTSZ minderről egy figyelmeztetést is kiadott csütörtökön.

BALATON

Az OMSZ szerint csütörtök estig változóan felhős lesz az ég, jórészt fátyol- illetve gomolyfelhőkkel. Néhol esetleg rövid zápor előfordulhat A legmagasabb hőmérséklet 29, 30 fok körül alakul. Késő este 22, 23 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 23, a Velencei-tó Agárdnál 21 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.